Zapraszamy: pon. - pt.: 7:30 - 16:00, sob: 7:30 - 14:00

Papryka faszerowana

18 września 2017 Ciekawostki

Składniki

  • 4 papryki
  • 1 średnia cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 gram mięsa mielonego
  • 100 gram białego ryżu (gotować 1-2 min)
  • kukurydza słodka (puszka)
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • sól, pieprz

 

 

  1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 st.C.
  2. Odciąć górne części papryki, usunąć gniazda nasienne. Położyć połowy papryki na wyłożonej folii aluminiową formie do pieczenia. Pokroić drobno cebulę i czosnek.
  3. Podsmażyć cebulę – ok. 3 minuty, do momentu, gdy mięso mielone będzie się „rozsypywać”. Dodać ryż i odsączoną kukurydzę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sproszkowaną papryką.
  4. Wypełnić papryki, przykryć odciętymi wcześniej „czapeczkami” i pokropić oliwą. Piec około 20-25 minut.

Nowości i wydarzenia w branży

12 czerwca 2025 Ciekawostki

Czerwcowe smakołyki

Czerwiec to czas, gdy na straganach pojawia się bogactwo świeżych, sezonowych warzyw. Wybieranie ich właśnie teraz ma wiele zalet: są najsmaczniejsze, najbogatsze w składniki odżywcze i często...

zobacz więcej

4 czerwca 2025 Bez kategorii

Łubin

Wiosna tego roku kazała na siebie czekać wyjątkowo długo. Maj upłynął pod znakiem niskich temperatur i nocnych przymrozków, które skutecznie opóźniły prace ogrodnicze....

zobacz więcej

29 maja 2025 Ciekawostki

Hazera i TOP The Onion Group dla rozwoju cebuli dymki

Hazera oraz TOP The Onion Group podpisały globalną umowę o współpracy dotyczącej dostaw nasion cebuli dymki. Na mocy tej umowy Hazera będzie wyłącznym dostawcą...

zobacz więcej

22 maja 2025 Ciekawostki

Marchew od Hazery – odmiany świeżorynkowe

Marchew to warzywo, które w kuchni jest wszechstronne – można ją jeść na surowo, gotować, piec, smażyć, a także wykorzystywać do zup, sałatek, dań głównych i deserów,...

zobacz więcej