Zapraszamy: pon. - pt.: 7:30 - 17:00, sob: 7:30 - 14:00

Papryka faszerowana

18 września 2017 Ciekawostki

Składniki

  • 4 papryki
  • 1 średnia cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 gram mięsa mielonego
  • 100 gram białego ryżu (gotować 1-2 min)
  • kukurydza słodka (puszka)
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • sól, pieprz

 

 

  1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 st.C.
  2. Odciąć górne części papryki, usunąć gniazda nasienne. Położyć połowy papryki na wyłożonej folii aluminiową formie do pieczenia. Pokroić drobno cebulę i czosnek.
  3. Podsmażyć cebulę – ok. 3 minuty, do momentu, gdy mięso mielone będzie się „rozsypywać”. Dodać ryż i odsączoną kukurydzę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sproszkowaną papryką.
  4. Wypełnić papryki, przykryć odciętymi wcześniej „czapeczkami” i pokropić oliwą. Piec około 20-25 minut.

Nowości i wydarzenia w branży

30 listopada 2023 Bez kategorii

Coraz bliżej Święta…

Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami, a więc czas najwyższy, aby pomyśleć o świątecznych dekoracjach do domów oraz ogrodów. Serdecznie zapraszamy do naszego Centrum Ogrodniczego...

zobacz więcej

23 listopada 2023 Nowości

Kolejna nowość od Hazery

Firma Hazera poleca kolejną nowość w swojej ofercie. Jest to kapusta biała 17-1757 F1 w typie znanej odmiany Emily F1. 17-1757 F1 to odmiana...

zobacz więcej

16 listopada 2023 Wydarzenia

Kalafiorowa Demo Farma – Finał sezonu 2023

21 listopada 2023 na profilu FB i kanale YouTube serwisu warzywapolowe.pl odbędzie się webinarium podsumowujące tegoroczny projekt 𝐊𝐚𝐥𝐚𝐟𝐢𝐨𝐫𝐨𝐰𝐚 𝐃𝐞𝐦𝐨 𝐅𝐚𝐫𝐦𝐚 2023. Spotkanie...

zobacz więcej

9 listopada 2023 Nowości

Pomidor V633 (CORNAROSE) F1 – nowość od Hazery

Pomidor V633 (CORNAROSE) F1 to nowa propozycja od firmy Hazera. Kształtem przypomina odmianę Cornabel ale jest w kolorze pink. Odmiana ta polecana jest do uprawy na 8-12...

zobacz więcej