Zapraszamy: pon. - pt.: 7:30 - 17:00, sob: 7:30 - 14:00

Papryka faszerowana

18 września 2017 Ciekawostki

Składniki

  • 4 papryki
  • 1 średnia cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 gram mięsa mielonego
  • 100 gram białego ryżu (gotować 1-2 min)
  • kukurydza słodka (puszka)
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • sól, pieprz

 

 

  1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 st.C.
  2. Odciąć górne części papryki, usunąć gniazda nasienne. Położyć połowy papryki na wyłożonej folii aluminiową formie do pieczenia. Pokroić drobno cebulę i czosnek.
  3. Podsmażyć cebulę – ok. 3 minuty, do momentu, gdy mięso mielone będzie się „rozsypywać”. Dodać ryż i odsączoną kukurydzę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sproszkowaną papryką.
  4. Wypełnić papryki, przykryć odciętymi wcześniej „czapeczkami” i pokropić oliwą. Piec około 20-25 minut.

Nowości i wydarzenia w branży

16 maja 2024 Ciekawostki

Przystanek Papryka – w drodze do max plonu

Firma Hazera, która jest dostawcą nasion i odmian papryki do uprawy pod osłonami i w otwartym gruncie postanowiła rozszerzyć swój projekt „Przystanek papryka”. W tym sezonie projekt...

zobacz więcej

9 maja 2024 Ciekawostki

Margaretka

Dzisiaj w naszym cyklu przybliżającym charakterystykę różnych roślin nadszedł czas na margaretkę. Jest to rodzaj roślin z rodziny astrowatych znany też pod nazwą jastrun właściwy....

zobacz więcej

2 maja 2024 Ciekawostki

Mix Rzodkiewek od Hazery Najlepszym Produktem Roku

Mieszanka kolorowych rzodkiewek (AH Snack Vegetable Radish Mix), na wysiew których firma Hazera dostarcza nasiona, została wybrana najlepszym Produktem Roku 2023-2024 w kategorii...

zobacz więcej

25 kwietnia 2024 Ciekawostki

Burak ćwikłowy #profesjonalnie

Od maja tego roku serwis warzywapolowe.pl uruchamia projekt, w którym prezentowane będą wszystkie działania niezbędne do prawidłowej uprawy buraków. Projekt będzie realizowany w Małopolsce w gospodarstwie...

zobacz więcej