Październik to niewątpliwie miesiąc, w którym króluje dynia.
Należy ona do roślin jednorocznych z rodziny dyniowatych i obejmuje około 20 gatunków.
To roślina, która ma wszechstronne zastosowanie w kuchni. Jej miąższ śmiało można wykorzystać do przygotowania rozgrzewającej zupy, placuszków czy nawet deserowych wypieków. Popularnym dodatkiem są też pestki z dyni oraz wytwarzany z niej olej. Do tego dynia jest małokaloryczna, zawiera witaminę A, witaminy z gr. B (B1 i B2), C oraz składniki takie jak: magnez, potas, żelazo, wapń, fosfor.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą na dynie.
Od maja tego roku serwis warzywapolowe.pl uruchamia projekt, w którym prezentowane będą wszystkie działania niezbędne do prawidłowej uprawy buraków. Projekt będzie realizowany w Małopolsce w gospodarstwie...
zobacz więcej
Azalia japońska (inaczej różanecznik japoński) pochodzi z japońskich wysp Honsiu Kiusiu, Sikoku i południowe Hokkaido. Jest to roślina ozdobna, która do Europy przybyła w połowie XIX wieku. Azalia japońska...
zobacz więcej
Firma Hazera linię produktów o nazwie „Delikatesy Hazera”, którą wyróżnia wykwintny smak i oryginalny wygląd. Największą grupę wśród delikatesowych produktów stanowią pomidory...
zobacz więcej
Wiosna na dobre już zagościła w naszym kraju. Czas więc powrócić do naszego cyklu, w którym prezentujemy różnego rodzaju rośliny dostępne w naszej ofercie. Dzisiaj jeden z najbardziej...
zobacz więcej