Firma Kantar przeprowadziła badanie, dzięki któremu poznaliśmy najchętniej spożywane przez Polaków warzywa w kwietniu. Najpopularniejszym warzywem okazała się cebula (88% badanych). Na drugim miejscu znalazły się pomidory (87%), a na trzecim ogórki (84%).
Ulubionymi warzywami Polaków, spożywanymi przez cały rok są marchew, pomidory, ogórki, cebula i papryka. Wahania sezonowe są w przypadku tych warzyw niewielkie.
W porównaniu do marca br. spadło spożycie pieczarek (o 8 p.p.), papryki (o 6 p.p.), kapusty (o 3 p.p.), brokułów (o 3 p.p.), kalafiora (o 3 p.p.) i sałaty (o 2 p.p.).
Źródło: sadyogrody.pl
Jak co miesiąc, Kantar opublikował ranking najchętniej spożywanych przez Polaków warzyw. Na pierwszym miejscu znalazły się pomidory. Dwa kolejne miejsca należały do cebuli...
zobacz więcej
Dziś w naszym cyklu o roślinach ozdobnych przyszła kolej na lewizję. Należy ona do rodzaju roślin wieloletnich z rodziny zdrojkowatych. Obejmuje od 16 do 20 gatunków i pochodzi z górskich obszarów...
zobacz więcej
Pomidor Framboo od Hazery to wyjątkowa odmiana pomidora o owocach w malinowym kolorze. Oto najważniejsze cechy tej odmiany: Kolor – malinowy, wyrównany...
zobacz więcej
Krzewuszka to rodzaj roślin wieloletnich z rodziny przewiertniowatych. Nazywana jest ona „cudowną”, ponieważ należy do jednych z najpiększniejszych krzewów ozdobnych. Rozróżnia się 11 gatunków...
zobacz więcej