Firma Kantar przeprowadziła badanie, dzięki któremu poznaliśmy najchętniej spożywane przez Polaków warzywa w kwietniu. Najpopularniejszym warzywem okazała się cebula (88% badanych). Na drugim miejscu znalazły się pomidory (87%), a na trzecim ogórki (84%).
Ulubionymi warzywami Polaków, spożywanymi przez cały rok są marchew, pomidory, ogórki, cebula i papryka. Wahania sezonowe są w przypadku tych warzyw niewielkie.
W porównaniu do marca br. spadło spożycie pieczarek (o 8 p.p.), papryki (o 6 p.p.), kapusty (o 3 p.p.), brokułów (o 3 p.p.), kalafiora (o 3 p.p.) i sałaty (o 2 p.p.).
Źródło: sadyogrody.pl
Pojawił się już Katalog Odmian Warzyw do uprawy w gruncie 2023 od firmy Hazera. Katalog obejmuje bogatą ofertę odmian warzyw polecanych do uprawy...
zobacz więcej
Firma Syngenta zaprasza na serię Konferencji Zimowych online, podczas których zaprezentuje znane i sprawdzone rozwiązania oraz nowości i promocje ze swojej oferty. Transmisje konferencji...
zobacz więcej
Japońska firma Agris zaprezentowała na targach CES 2023 robota o nazwie „L” wyspecjalizowanego w zbieraniu papryki. Laureat nagrody Innovation Award to maszyna, która...
zobacz więcej
Firmamy Hazera Poland, Biolchim, Biocont Polska oraz serwis warzywa.pl serdecznie zapraszają na webinarium: „Patent na MARCHEW”. Odbędzie się ono 11 stycznia 2023 o godzinie...
zobacz więcej