Firma Kantar przeprowadziła badanie, dzięki któremu poznaliśmy najchętniej spożywane przez Polaków warzywa w kwietniu. Najpopularniejszym warzywem okazała się cebula (88% badanych). Na drugim miejscu znalazły się pomidory (87%), a na trzecim ogórki (84%).
Ulubionymi warzywami Polaków, spożywanymi przez cały rok są marchew, pomidory, ogórki, cebula i papryka. Wahania sezonowe są w przypadku tych warzyw niewielkie.
W porównaniu do marca br. spadło spożycie pieczarek (o 8 p.p.), papryki (o 6 p.p.), kapusty (o 3 p.p.), brokułów (o 3 p.p.), kalafiora (o 3 p.p.) i sałaty (o 2 p.p.).
Źródło: sadyogrody.pl
W dniach 24 – 26 września w Warmenhuizen w Holandii odbęda się Międzynarodowe Dni Otwarte firmy Hazera. Wydarzenie jest organizowane w ścisłej współpracy z firmami...
zobacz więcej
Podczas Małopolskich Dni Kapusty, które miały miejsce w ubiegły weekend w Charsznicy tradycyjnie odbył się konkurs na Najcięższą Polską Główkę Kapusty. Jest to atrakcja,...
zobacz więcej
Już w najbliższy weekend (7 – 8 września) odbędą się Małopolskie Dni Kapusty w Charsznicy. Podczas wydarzenia będzie można odwiedzić poletka czołowych...
zobacz więcej
Hibiskus to rodzaj krzewów i roślin zielnych z rodziny ślazowatych. W zależności od ujęcia systematycznego wyróżnia się od 200 do nawet 700 gatunków tej rośliny. Wiele z gatunków uprawianych jest jako...
zobacz więcej