25 sierpnia obchodziliśmy Dzień Polskiej Żywności.
Święto obchodzone jest od 2013 roku, a jego inicjatorami są twórcy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Koniec sierpnia to okres, w którym świętuje się dożynki, a polskie warzywa i owocde dominują na targowych straganach i sklepowych półkach.
Cała akcja ma na celu propagowanie rodzimych artykułów spożywczych i ich wytwórców i nie dotyczy jednego produktu lecz całej branży.
Dynia jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych symboli jesieni. Szczyt sezonu na te wyjątkowe rośliny przypada od września do listopada. Istnieje wiele odmian dyni, które różnią...
zobacz więcej
Główny Urząd Statystyczny przedstawił przedwynikowy szacunek zbiory warzyw gruntowych w roku 2024. Oceniony on został na 3,8 mln ton, a więc na podobnym poziomie, jak w roku...
zobacz więcej
Pomidor Flamansun od firmy Hazera zdobył podczas tegorocznej edycji Fresh Market Award B2B Meeting and Trade Show aż dwa wyróżnienia. Fresh Market...
zobacz więcej
W dniach 24 – 26 września w Warmenhuizen w Holandii odbęda się Międzynarodowe Dni Otwarte firmy Hazera. Wydarzenie jest organizowane w ścisłej współpracy z firmami...
zobacz więcej