Zapraszamy: pon. - pt.: 7:30 - 16:00, sob: 7:30 - 14:00

Webinarium cebulowe

14 stycznia 2021 Wydarzenia

Już jutro, 15 stycznia o godzinie 14.00, odbędzie się webinarium cebulowe w ramach projektu Elite Onion Club organizowane przez firmy Hazera oraz ADOB.

Specjaliści podczas darmowego szkolenia online udzielą wielu porad, m.in. z zakresu doboru odmian, żywienia i ochrony roślin. Wiedza ta pozwoli dostosować technologię uprawy cebuli do takiej, która może dać najlepsze wyniki produkcyjne na plantacjach tego warzywa.

Na webinarium zaproszony jest gość specjalny, fitopatolog i specjalista ds. ochrony roślin z Holandii, który przedstawi zalecenia ochroniarskie w uprawie cebuli na 2021; skoncentruje się na odpowiednim doborze preparatów – ich liczbie w Polsce i Holandii – do zwalczania chwastów, ale też wytypuje środki ochrony godne uwagi w zwalczaniu chorób i szkodników. Ponadto, będzie możliwość zapoznania się m.in. z aktualnymi cenami cebuli i stanem magazynowym tego warzywa w różnych krajach.

Uczestnictwo w webinarium będzie dostępne zarówno na komputerze, smartfonie jak i tablecie.

Uczestnictwo jest bezpłatne, możliwe tylko po wcześniejszej rejestracji.

Link do rejestracji: https://webinar.webtolearn.io/520-010-319

Nowości i wydarzenia w branży

12 czerwca 2025 Ciekawostki

Czerwcowe smakołyki

Czerwiec to czas, gdy na straganach pojawia się bogactwo świeżych, sezonowych warzyw. Wybieranie ich właśnie teraz ma wiele zalet: są najsmaczniejsze, najbogatsze w składniki odżywcze i często...

zobacz więcej

4 czerwca 2025 Bez kategorii

Łubin

Wiosna tego roku kazała na siebie czekać wyjątkowo długo. Maj upłynął pod znakiem niskich temperatur i nocnych przymrozków, które skutecznie opóźniły prace ogrodnicze....

zobacz więcej

29 maja 2025 Ciekawostki

Hazera i TOP The Onion Group dla rozwoju cebuli dymki

Hazera oraz TOP The Onion Group podpisały globalną umowę o współpracy dotyczącej dostaw nasion cebuli dymki. Na mocy tej umowy Hazera będzie wyłącznym dostawcą...

zobacz więcej

22 maja 2025 Ciekawostki

Marchew od Hazery – odmiany świeżorynkowe

Marchew to warzywo, które w kuchni jest wszechstronne – można ją jeść na surowo, gotować, piec, smażyć, a także wykorzystywać do zup, sałatek, dań głównych i deserów,...

zobacz więcej