Zapraszamy: pon. - pt.: 7:30 - 17:00, sob: 7:30 - 14:00

Webinarium – Brokuł i kalafior

18 stycznia 2024 Wydarzenia

Serwis e-warzywnictwo.pl oraz firmy BAYER/Seminis i Yara serdecznie zapraszają na webinarium „Brokuł & kalafior – perspektywy oraz nowości odmianowe, ochroniarskie i nawozowe na sezon 2024”. Odbędzie się ono 23 stycznia 2024 r. o godzinie 18:30 i będzie dostępne na stronach:

https://www.facebook.com/ewarzywnictwo/

https://www.youtube.com/c/ewarzywnictwopl/videos

https://www.e-warzywnictwo.pl/

Podczas wydarzenia przedstawione zostaną najnowsze informacje z zakresu ochrony roślin przed chorobami i szkodnikami. Wiele informacji dotyczyć będzie hodowli odmian kalafiora i brokułu marki Seminis. Poruszone zostaną takie tematy jak optymalizacja produkcji na świeży rynek oraz dla przetwórstwa czy wymagania żywieniowe kalafiora i brokułu.

Uczestnictwo w webinarium jest bezpłatne, dostępne zarówno na komputerze, smartfonie, jak i tablecie. Nie ma potrzeby rejestracji.

 

Źródło: e-warzywnictwo.pl

Nowości i wydarzenia w branży

19 września 2024 Wydarzenia

Międzynarodowe Dni Otwarte firmy Hazera

W dniach 24 – 26 września w Warmenhuizen w Holandii odbęda się Międzynarodowe Dni Otwarte firmy Hazera. Wydarzenie jest organizowane w ścisłej współpracy z firmami...

zobacz więcej

12 września 2024 Ciekawostki

Konkurs na Najcięższą Polska Główkę Kapusty rozstrzygnięty

Podczas Małopolskich Dni Kapusty, które miały miejsce w ubiegły weekend w Charsznicy tradycyjnie odbył się konkurs na Najcięższą Polską Główkę Kapusty. Jest to atrakcja,...

zobacz więcej

5 września 2024 Wydarzenia

Małopolskie Dni Kapusty 2024

Już w najbliższy weekend  (7 – 8 września) odbędą się Małopolskie Dni Kapusty w Charsznicy. Podczas wydarzenia będzie można odwiedzić poletka czołowych...

zobacz więcej

29 sierpnia 2024 Ciekawostki

Hibiskus

Hibiskus to  rodzaj krzewów i roślin zielnych z rodziny ślazowatych. W zależności od ujęcia systematycznego wyróżnia się od 200 do nawet 700 gatunków tej rośliny.  Wiele z gatunków uprawianych jest jako...

zobacz więcej