Zapraszamy: pon. - pt.: 7:30 - 17:00, sob: 7:30 - 14:00

Konferencje warzywnicze

3 lutego 2022 Wydarzenia

Ze względu na panującą od wielu miesięcy pandemię większość konferencji oraz spotkań branżowych organizowanych jest online. To wygodna formuła, która zapewnia bezpieczeństwo i daje możliwość bycia na bieżąco z aktualnymi zagadnieniami.

Już dziś o godzinie 18:30 odbędzie się Kujawka Konferencja Kalafiorowo – Brokułowa. Podczas webinarium przedstawione zostaną najnowsze informacje z zakresu ochrony roślin przed chorobami i szkodnikami – przed uciążliwymi tantnisiem oraz mączlikiem, dokuczliwymi ostatnio kiłą kapusty czy bakteriozami – w dobie zmniejszania się liczby substancji aktywnych dostępnych do ochrony tych upraw.

7 lutego o godzinie 19:00 odbędzie się natomiast webinar „CEBULA BEZ TAJEMNIC”. Podczas darmowego szkolenia online specjaliści (m.in. z firmy Hazera) udzielą wielu porad, m.in. z zakresu doboru odmian i żywienia roślin. Wiedza ta pozwoli Państwu dostosować technologię uprawy cebuli do takiej, która może dać najlepsze wyniki produkcyjne na plantacjach tego warzywa.

Na spotkania zaprasza serwis e-warzywnictwo.pl

Nowości i wydarzenia w branży

28 listopada 2024 Ciekawostki

Nowa szklarnia badawczo-rozwojowa firmy Hazera

W połowie listopada nastąpiło uroczyste otwarcie nowej, zaawansowanej technologicznie szklarni badawczo-rozwojowej obok siedziby głównej firmy Hazera w Made w Holandii. To najbardziej nowoczesny ośrodek...

zobacz więcej

21 listopada 2024 Nowości

Insignia F1 – nowość od Hazery

Insignia F1 to nowa odmiana papryki do uprawy w tunelu w ofercie firmy Hazera. Bardzo wczesna odmiana typu żółty blok. Roślina o dobrym wigorze z mocnym...

zobacz więcej

14 listopada 2024 Ciekawostki

Fioletowy brokuł od firmy Sakata

Podczas Global Produce & Floral Show, które odbyło się w październiku w Atlancie, firma Sakata Seed America zaprezentowała nową odmianę brokuła.  Purple...

zobacz więcej

7 listopada 2024 Bez kategorii

Pora na brukselkę

Brukselka (inaczej kapusta warzywna brukselska) to warzywo, które najlepiej smakuje w okresie jesienno-zimowym. Jest to roślina dwuletnia należąca do rodziny kapustowatych, która najprawdopodobniej powstała ze skrzyżowania jarmużu i kapusty głowiastej w Belgii. Jej...

zobacz więcej