Zapraszamy: pon. - pt.: 7:30 - 17:00, sob: 7:30 - 14:00

Zrównoważone rozwiązania firmy Hazera

11 maja 2023 Ciekawostki

22 kwietnia obchodziliśmy Światowy Dzień Ziemi. Jest to święto, którego celem jest promowanie postaw proekologicznych w społeczeństwie. Firma Hazera od lat stosuje zrównoważone rozwiązania, dzięki którym realizuje wytyczne Organizacji Narodów Zjednoczonych na rzecz zrównoważonego rozwoju. 

“Priorytetem jest dla nas stosowanie zrównoważonych środków dla rozwoju i dostarczanie wysokowydajnych odmian warzyw. W sytuacji, gdy wydajność upraw jest pod presją zmian klimatycznych  i zmian legislacyjnych, inwestujemy w tworzenie wartości dla producentów w celu podniesienia odporności upraw.”

Hazera jest firmą, która angażuje do pomocy różne instytuty oraz uniewersytety. Bierze również udział w programach magisterskich WUR „Zrównoważony biznes i innowacje”. Współpraca ze środowiskiem akademickim daje firmie możliwość rozwoju w zakresie jakże ważnych  zrównoważonych rozwiązań. 

 

Źródło: pl.hazera.com

Nowości i wydarzenia w branży

28 listopada 2024 Ciekawostki

Nowa szklarnia badawczo-rozwojowa firmy Hazera

W połowie listopada nastąpiło uroczyste otwarcie nowej, zaawansowanej technologicznie szklarni badawczo-rozwojowej obok siedziby głównej firmy Hazera w Made w Holandii. To najbardziej nowoczesny ośrodek...

zobacz więcej

21 listopada 2024 Nowości

Insignia F1 – nowość od Hazery

Insignia F1 to nowa odmiana papryki do uprawy w tunelu w ofercie firmy Hazera. Bardzo wczesna odmiana typu żółty blok. Roślina o dobrym wigorze z mocnym...

zobacz więcej

14 listopada 2024 Ciekawostki

Fioletowy brokuł od firmy Sakata

Podczas Global Produce & Floral Show, które odbyło się w październiku w Atlancie, firma Sakata Seed America zaprezentowała nową odmianę brokuła.  Purple...

zobacz więcej

7 listopada 2024 Bez kategorii

Pora na brukselkę

Brukselka (inaczej kapusta warzywna brukselska) to warzywo, które najlepiej smakuje w okresie jesienno-zimowym. Jest to roślina dwuletnia należąca do rodziny kapustowatych, która najprawdopodobniej powstała ze skrzyżowania jarmużu i kapusty głowiastej w Belgii. Jej...

zobacz więcej