Koniec roku to czas różnego rodzaju podsumowań. GUS własnie przedstawił jak kształtowała się sytuacja warzyw gruntowych w 2023 r.
Według wynikowego szacunku produkcja warzyw będzie na poziomie 3,8 mln ton, a więc o 3% niższa niż w ubiegłym roku.
Oto jak przedstawia się szacunkowy wynik poszczególnych warzyw:
Źródło: https://www.fresh-market.pl/

Już 13 listopada w godzinach 18:00–20:00 na platformie Zoom odbędzie się webinar „Od nasion po plony” przeznaczony dla producentów oraz pasjonatów papryki. W wydarzeniu można...
zobacz więcej
Polska jest jednym z liderów produkcji dyni w Unii Europejskiej – od 2020 roku regularnie zajmuje pierwsze miejsce pod względem areału i zbiorów tego warzywa....
zobacz więcej
W 2025 roku Polska sprowadziła rekordową ilość papryki – 62,1 tysiąca ton o wartości ponad 581 milionów złotych – pochodzącą łącznie z 21 państw. Dane...
zobacz więcej
Dni otwarte Show Farm 2025 organizowane przez firmę Hazera odbyły się 17 września 2025 roku na polach demonstracyjnych w miejscowości Kaniczki. Na Show Farm...
zobacz więcej