Rozpoczął się sezon na kalafiora. Po ulewnych deszczach, jakie miały miejsce w Polsce w maju, istniało ryzyko, że uprawy kalafiora będą zagrożone. Jednak słoneczna pogoda i wysokie temperatury jakie utrzymują się od kilku dni są dobrymi prognozami dla tego warzywa.
Kalafior jest odmianą kapusty warzywnej. Jest to roślina jednoroczna należąca do rodziny kapustowatych. Zawiera witaminy takie jak: tiamina, ryboflawina, niacyna, witamina B6, C, A, E, K czy kwas foliowy oraz minerały: wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą szeroką oferta na kalafiora.

Już 13 listopada w godzinach 18:00–20:00 na platformie Zoom odbędzie się webinar „Od nasion po plony” przeznaczony dla producentów oraz pasjonatów papryki. W wydarzeniu można...
zobacz więcej
Polska jest jednym z liderów produkcji dyni w Unii Europejskiej – od 2020 roku regularnie zajmuje pierwsze miejsce pod względem areału i zbiorów tego warzywa....
zobacz więcej
W 2025 roku Polska sprowadziła rekordową ilość papryki – 62,1 tysiąca ton o wartości ponad 581 milionów złotych – pochodzącą łącznie z 21 państw. Dane...
zobacz więcej
Dni otwarte Show Farm 2025 organizowane przez firmę Hazera odbyły się 17 września 2025 roku na polach demonstracyjnych w miejscowości Kaniczki. Na Show Farm...
zobacz więcej