Rozpoczął się sezon na kalafiora. Po ulewnych deszczach, jakie miały miejsce w Polsce w maju, istniało ryzyko, że uprawy kalafiora będą zagrożone. Jednak słoneczna pogoda i wysokie temperatury jakie utrzymują się od kilku dni są dobrymi prognozami dla tego warzywa.
Kalafior jest odmianą kapusty warzywnej. Jest to roślina jednoroczna należąca do rodziny kapustowatych. Zawiera witaminy takie jak: tiamina, ryboflawina, niacyna, witamina B6, C, A, E, K czy kwas foliowy oraz minerały: wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą szeroką oferta na kalafiora.
Od maja tego roku serwis warzywapolowe.pl uruchamia projekt, w którym prezentowane będą wszystkie działania niezbędne do prawidłowej uprawy buraków. Projekt będzie realizowany w Małopolsce w gospodarstwie...
zobacz więcej
Azalia japońska (inaczej różanecznik japoński) pochodzi z japońskich wysp Honsiu Kiusiu, Sikoku i południowe Hokkaido. Jest to roślina ozdobna, która do Europy przybyła w połowie XIX wieku. Azalia japońska...
zobacz więcej
Firma Hazera linię produktów o nazwie „Delikatesy Hazera”, którą wyróżnia wykwintny smak i oryginalny wygląd. Największą grupę wśród delikatesowych produktów stanowią pomidory...
zobacz więcej
Wiosna na dobre już zagościła w naszym kraju. Czas więc powrócić do naszego cyklu, w którym prezentujemy różnego rodzaju rośliny dostępne w naszej ofercie. Dzisiaj jeden z najbardziej...
zobacz więcej