Październik to niewątpliwie miesiąc, w którym króluje dynia.
Należy ona do roślin jednorocznych z rodziny dyniowatych i obejmuje około 20 gatunków.
To roślina, która ma wszechstronne zastosowanie w kuchni. Jej miąższ śmiało można wykorzystać do przygotowania rozgrzewającej zupy, placuszków czy nawet deserowych wypieków. Popularnym dodatkiem są też pestki z dyni oraz wytwarzany z niej olej. Do tego dynia jest małokaloryczna, zawiera witaminę A, witaminy z gr. B (B1 i B2), C oraz składniki takie jak: magnez, potas, żelazo, wapń, fosfor.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą na dynie.
Pojawił się już Katalog Odmian Warzyw do uprawy w gruncie 2023 od firmy Hazera. Katalog obejmuje bogatą ofertę odmian warzyw polecanych do uprawy...
zobacz więcej
Firma Syngenta zaprasza na serię Konferencji Zimowych online, podczas których zaprezentuje znane i sprawdzone rozwiązania oraz nowości i promocje ze swojej oferty. Transmisje konferencji...
zobacz więcej
Japońska firma Agris zaprezentowała na targach CES 2023 robota o nazwie „L” wyspecjalizowanego w zbieraniu papryki. Laureat nagrody Innovation Award to maszyna, która...
zobacz więcej
Firmamy Hazera Poland, Biolchim, Biocont Polska oraz serwis warzywa.pl serdecznie zapraszają na webinarium: „Patent na MARCHEW”. Odbędzie się ono 11 stycznia 2023 o godzinie...
zobacz więcej