Rzodkiewka to odmiana rzodkwi zwyczajnej. Roślina ta uprawiana jest w wielu regionach świata. W Polsce występuje głównie jako roślina uprawna, lecz przejściowo dziczeje.
Rzodkiewka posiada liczne właściwości i wartości odżywcze. Zawiera takie minerały i witaminy jak: potas, wapń , żelazo, magnez, fosfor, witamina C, witamina B6, kwas foliowy, witamina A i witamina K.
Rzodkiewki korzystnie wpływają na włosy oraz paznokcie, wspomagają trawienie, a ze względu na swoją niską kaloryczność są doskonałą przekąską.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą rzodkiewek.
W pierwszym miesiącu bieżącego roku sprowadzono do Polski 12,80 tys. ton ogórków o wartości 86,55 mln złotych. Najwięcej ogróków sprowadzono do naszego kraju z Hiszpanii...
zobacz więcej
7 marca 2024 roku w Centrali COBORU w Słupi Wielkiej odbyło się posiedzenie Komisji Wewnętrznej ds. Rejestracji Odmian Roślin Uprawnych, wpisywanych do Krajowego rejestru...
zobacz więcej
Już w najbliższy weekend – 16 i 17 marca – w Oranżerii Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie odbędzie się XIV edycja Wystawy Tulipanów....
zobacz więcej
Zgodnie z danymi z GUS wolumen eksportu do Polski papryki w 2023 roku wyniósł 28,0 tys. ton. Oznacza to wzrost względem roku 2022, gdy wynosił on 26,9...
zobacz więcej