Jak co miesiąc, Kantar opublikował ranking najchętniej spożywanych przez Polaków warzyw. Na pierwszym miejscu znalazły się pomidory. Dwa kolejne miejsca należały do cebuli oraz ogórków. Polacy bardzo chętnie sięgali również po marchew, rzodkiewkę, sałatę oraz kapustę i paprykę.
W porównaniu do kwietnia o 8 p.p. wzrosło spożycie cebuli dymki. O 7 p.p. więcej odnotowały pomidory, a o 5 p.p. sałata.
Natomiast względem maja ubiegłego roku wzrosło spożycie cukinii (6 p.p.), a spadło zainteresowanie cebulą dymką (13 p.p.), kalafiorem i kapustą (7 p.p.), sałatą (5 p.p.) oraz ogórkiem i rzodkiewką (4 p.p.).
Źródło: sadyogrody.pl
Nasze Centrum Ogrodnicze oferuje szeroki asortyment produktów oraz usług, które pomagają w tworzeniu i pielęgnacji ogrodów, balkonów czy tarasów. Serdecznie zapraszamy po szeroki wybór roślinozdobnych:...
zobacz więcej
Projekt SHOW FARM to innowacyjna inicjatywa, która powstała w oparciu o współpracę firm Hazera i PROCAM. Jest ona realizowana w gospodarstwie należącym do rodziny Państwa Rublewskich, niedaleko...
zobacz więcej
Pod koniec 2024 roku powstało Stowarzyszenie Polski Pomidor Gruntowy. Organizacja ma na celu promowanie i wspieranie uprawy pomidorów gruntowych w Polsce. Główne zadania Stowarzyszenia to:...
zobacz więcej
Firma Hazera, której szeroka oferta jest dostępna w naszym Centrum Ogrodniczym, wprowadza na rynek nowe opakowania swoich produktów. W ciągu ostatniego roku firma przeszła...
zobacz więcej