Jak co miesiąc, Kantar opublikował ranking najchętniej spożywanych przez Polaków warzyw. Na pierwszym miejscu znalazły się pomidory. Dwa kolejne miejsca należały do cebuli oraz ogórków. Polacy bardzo chętnie sięgali również po marchew, rzodkiewkę, sałatę oraz kapustę i paprykę.
W porównaniu do kwietnia o 8 p.p. wzrosło spożycie cebuli dymki. O 7 p.p. więcej odnotowały pomidory, a o 5 p.p. sałata.
Natomiast względem maja ubiegłego roku wzrosło spożycie cukinii (6 p.p.), a spadło zainteresowanie cebulą dymką (13 p.p.), kalafiorem i kapustą (7 p.p.), sałatą (5 p.p.) oraz ogórkiem i rzodkiewką (4 p.p.).
Źródło: sadyogrody.pl
20 września odbyły się targi Fresh Market 2023 – jedno z najważniejszych wydarzeń w branży owoców, warzyw i kwiatów. Fresh Market 2023 to...
zobacz więcej
Płaska kapusta CALLAWAY od firmy Hazera została nominowana do nagrody FRESH MARKET AWARD 2023 w kategorii świeże owoce, warzywa i kwiaty. Callaway F1...
zobacz więcej
Firma Hazera serdecznie zaprasza na wydarzenie z cyklu „Przystanek Kapusta”. Odbędzie się ono już w najbliższą niedzielę 10 września w gospodarstwie Damiana Micyka, ul....
zobacz więcej
Wójt Gminy Igołomia-Wawrzeńczyce zaprasza na XIII Małopolskie Święto Warzyw, które odbędzie się na Lotnisku Aeroklubu Krakowskiego w Pobiedniku Wielkim już w najbliższą niedzielę 3...
zobacz więcej