Kampania „Moc Polskich Warzyw” ma promować spożycie lokalnych warzyw, uprawianych w Polsce. Ma ona również zachęcać do prowadzenia zdrowego trybu życia oraz dbania o zbilansowaną dietę. W ramach kampanii powstał cykl filmów kulinarnych prezentujących proste i szybkie możliwości zastosowania polskich warzyw w codziennych posiłkach. Filmy można oglądać na kanale YouTube, a dostęp do nich jest bezpłatny.
Przepisy prezentowane na filmikach dotyczą zarówno dań mięsnych jak i wegetariańskich. Do udziału w produkcji zostali zaproszeni kucharze młodego pokolenia: Tomasz Kruczkowski i Charles Daigneault, którzy dzielą się z widzami swoją wiedzą kulinarną o tym, jak przyrządzić nowoczesne dania z najlepszych polskich warzyw.

Już 13 listopada w godzinach 18:00–20:00 na platformie Zoom odbędzie się webinar „Od nasion po plony” przeznaczony dla producentów oraz pasjonatów papryki. W wydarzeniu można...
zobacz więcej
Polska jest jednym z liderów produkcji dyni w Unii Europejskiej – od 2020 roku regularnie zajmuje pierwsze miejsce pod względem areału i zbiorów tego warzywa....
zobacz więcej
W 2025 roku Polska sprowadziła rekordową ilość papryki – 62,1 tysiąca ton o wartości ponad 581 milionów złotych – pochodzącą łącznie z 21 państw. Dane...
zobacz więcej
Dni otwarte Show Farm 2025 organizowane przez firmę Hazera odbyły się 17 września 2025 roku na polach demonstracyjnych w miejscowości Kaniczki. Na Show Farm...
zobacz więcej