Badania przeprowadzone przez Kantar Polska wskazują, że Polacy najczęściej w czerwcu sięgali po młode ziemniaki (95% badanych), pomidory (94%) oraz ogórki (90%).
Na kojenych miejscach znalazły się: kapusta(66%), papryka(63%), kalafior (57%). Nieco rzadziej pieczarki (48%), brokuły(36%) i szparagi(29%).
W stosunku do czerwca 2023 najbardziej zwiększyło się spożycie papryki – 1,6 mln osób (wzrost o 9%). Drugie miejsce należy do brokuła – 0,8 mln osób (wzrost o 7%), a trzecie do kapusty – 1,3 mln osób (wzrost o 6%). W czerwcu 2024 konsumenci chętniej niż 2023 sięgali też po kalafiora, marchew, szparagi i sałatę.
Źródło: coreteam.pl
Nasze Centrum Ogrodnicze oferuje szeroki asortyment produktów oraz usług, które pomagają w tworzeniu i pielęgnacji ogrodów, balkonów czy tarasów. Serdecznie zapraszamy po szeroki wybór roślinozdobnych:...
zobacz więcej
Projekt SHOW FARM to innowacyjna inicjatywa, która powstała w oparciu o współpracę firm Hazera i PROCAM. Jest ona realizowana w gospodarstwie należącym do rodziny Państwa Rublewskich, niedaleko...
zobacz więcej
Pod koniec 2024 roku powstało Stowarzyszenie Polski Pomidor Gruntowy. Organizacja ma na celu promowanie i wspieranie uprawy pomidorów gruntowych w Polsce. Główne zadania Stowarzyszenia to:...
zobacz więcej
Firma Hazera, której szeroka oferta jest dostępna w naszym Centrum Ogrodniczym, wprowadza na rynek nowe opakowania swoich produktów. W ciągu ostatniego roku firma przeszła...
zobacz więcej