„Badanie konsumpcji warzyw i owoców” to analiza ilości owoców i warzyw spożywanych przez Polaków realizowana przez firmę badawczą Kantar Public.
Z opublikowanych ostatnio wyników dowiadujemy się, które warzywa należą do naszych ulubionych i jakie wartości w nich dostrzegamy.
Na stołach Polaków od lat już najczęściej goszczą ziemniaki, pomidory oraz cebula. Natomiast jeśli chodzi o warzywa, które najbardizej lubimy spożywać to na pierwszym miejscu znalazły się pomidory (39%), ogórki (23%), ziemniaki (15%), kalafior, marchew i sałata (10%).
Co setny badany (1%) deklaruje, że lubi wszystkie warzywa, a 2%, że nie lubi żadnego.
Źródło: pap.pl
Podczas Małopolskich Dni Kapusty, które miały miejsce w ubiegły weekend w Charsznicy tradycyjnie odbył się konkurs na Najcięższą Polską Główkę Kapusty. Jest to atrakcja,...
zobacz więcej
Już w najbliższy weekend (7 – 8 września) odbędą się Małopolskie Dni Kapusty w Charsznicy. Podczas wydarzenia będzie można odwiedzić poletka czołowych...
zobacz więcej
Hibiskus to rodzaj krzewów i roślin zielnych z rodziny ślazowatych. W zależności od ujęcia systematycznego wyróżnia się od 200 do nawet 700 gatunków tej rośliny. Wiele z gatunków uprawianych jest jako...
zobacz więcej
Gmina Kruszwica z województwa kujawsko – pomorskiego, w powiecie inowrocławskim to miejsce, w kórym uprawia się najwięcej cebuli w naszym kraju. Jest to jeden z najważniejszych ośrodków...
zobacz więcej