Czy wiecie, że w ubiegłym tygodniu obchodziliśmy Dzień Marchewki? :) To nietypowe święto przypadło w tym roku na 4 kwietnia.
Marchew jest rośliną niezwykle bogatą w witaminy i minerały. Beta-karoten zawarty w marchwi korzystnie wpływa na nasz wzrok, wzmacnie odporność oraz przyspiesza opalanie i sprawia, że możemy dłużej cieszyć się piękną karnacją.
Marchew można jadać pod wieloma postaciami: surową, jako surówkę, gotowaną, smażoną, duszoną, w zupach i sałatkach, a także w formie soków lub przetworów.
Azalia japońska (inaczej różanecznik japoński) pochodzi z japońskich wysp Honsiu Kiusiu, Sikoku i południowe Hokkaido. Jest to roślina ozdobna, która do Europy przybyła w połowie XIX wieku. Azalia japońska...
zobacz więcej
Firma Hazera linię produktów o nazwie „Delikatesy Hazera”, którą wyróżnia wykwintny smak i oryginalny wygląd. Największą grupę wśród delikatesowych produktów stanowią pomidory...
zobacz więcej
Wiosna na dobre już zagościła w naszym kraju. Czas więc powrócić do naszego cyklu, w którym prezentujemy różnego rodzaju rośliny dostępne w naszej ofercie. Dzisiaj jeden z najbardziej...
zobacz więcej
W pierwszym miesiącu bieżącego roku sprowadzono do Polski 12,80 tys. ton ogórków o wartości 86,55 mln złotych. Najwięcej ogróków sprowadzono do naszego kraju z Hiszpanii...
zobacz więcej