Jesienna aura na dobre już się u nas zadomowiła. Wahania temperatury, chłodne poranki i wieczory, deszcz – idealne warunki dla wszelkiego rodzaju uciążliwych infekcji. Warto pomyśleć o swoim zdrowiu i w naturalny sposób chronić się przed chorobami lub za pomocą ziół i warzyw pozbywać się niechcianych infekcji, gdy już nas dopadną.
Jesienną porą na pewno warto zwiększyć w naszej diecie ilość cebuli. To warzywo od wieków doceniane za swoje właściwości lecznicze. Witamina C oraz substancje bakteriobójcze w niej zawarte pomagają zwalczać przeziębienie i wzmacniają odporność. Syrop z cebuli to świetny lek na kaszel. Nie zapomnijmy również o leczniczych właściwościach czosnku. Dodanie go do mleka z miodem to stara i sprawdzona recepta na przeziębienie. Jesienią warto też mieć w domu różnego rodzaju zioła. Lecznicze wywary z rumiankiem, tymiankiem, szałwią, eukaliptusem czy czarnym bzem na pewno pomogą w zwalczaniu kaszlu, kataru czy obniżeniu gorączki.
W połowie listopada nastąpiło uroczyste otwarcie nowej, zaawansowanej technologicznie szklarni badawczo-rozwojowej obok siedziby głównej firmy Hazera w Made w Holandii. To najbardziej nowoczesny ośrodek...
zobacz więcej
Insignia F1 to nowa odmiana papryki do uprawy w tunelu w ofercie firmy Hazera. Bardzo wczesna odmiana typu żółty blok. Roślina o dobrym wigorze z mocnym...
zobacz więcej
Podczas Global Produce & Floral Show, które odbyło się w październiku w Atlancie, firma Sakata Seed America zaprezentowała nową odmianę brokuła. Purple...
zobacz więcej
Brukselka (inaczej kapusta warzywna brukselska) to warzywo, które najlepiej smakuje w okresie jesienno-zimowym. Jest to roślina dwuletnia należąca do rodziny kapustowatych, która najprawdopodobniej powstała ze skrzyżowania jarmużu i kapusty głowiastej w Belgii. Jej...
zobacz więcej