Jesienna aura na dobre już się u nas zadomowiła. Wahania temperatury, chłodne poranki i wieczory, deszcz – idealne warunki dla wszelkiego rodzaju uciążliwych infekcji. Warto pomyśleć o swoim zdrowiu i w naturalny sposób chronić się przed chorobami lub za pomocą ziół i warzyw pozbywać się niechcianych infekcji, gdy już nas dopadną.
Jesienną porą na pewno warto zwiększyć w naszej diecie ilość cebuli. To warzywo od wieków doceniane za swoje właściwości lecznicze. Witamina C oraz substancje bakteriobójcze w niej zawarte pomagają zwalczać przeziębienie i wzmacniają odporność. Syrop z cebuli to świetny lek na kaszel. Nie zapomnijmy również o leczniczych właściwościach czosnku. Dodanie go do mleka z miodem to stara i sprawdzona recepta na przeziębienie. Jesienią warto też mieć w domu różnego rodzaju zioła. Lecznicze wywary z rumiankiem, tymiankiem, szałwią, eukaliptusem czy czarnym bzem na pewno pomogą w zwalczaniu kaszlu, kataru czy obniżeniu gorączki.
Od maja tego roku serwis warzywapolowe.pl uruchamia projekt, w którym prezentowane będą wszystkie działania niezbędne do prawidłowej uprawy buraków. Projekt będzie realizowany w Małopolsce w gospodarstwie...
zobacz więcej
Azalia japońska (inaczej różanecznik japoński) pochodzi z japońskich wysp Honsiu Kiusiu, Sikoku i południowe Hokkaido. Jest to roślina ozdobna, która do Europy przybyła w połowie XIX wieku. Azalia japońska...
zobacz więcej
Firma Hazera linię produktów o nazwie „Delikatesy Hazera”, którą wyróżnia wykwintny smak i oryginalny wygląd. Największą grupę wśród delikatesowych produktów stanowią pomidory...
zobacz więcej
Wiosna na dobre już zagościła w naszym kraju. Czas więc powrócić do naszego cyklu, w którym prezentujemy różnego rodzaju rośliny dostępne w naszej ofercie. Dzisiaj jeden z najbardziej...
zobacz więcej