Czy Wasze piwnice lub spiżarki zapełniły się już słoikami z przetworami?
Jeśli nie, to najwyższa pora, by zabrać się za ich przygotowywanie. Choć w sklepach możemy teraz kupić właściwie wszystko o każdej porze roku, to nie ma wątpliwości, że najlepsze są domowej roboty przetwory, przygotowane z produktów, które sami wybraliśmy.
A w słoikach możemy zamknąć praktycznie wszystko. Owoce wykorzystać możemy na konfitury, powidła, dżemy, kompoty czy soki. Z warzyw najpopularniejsze są oczywiście przetwory z ogórków, ale warto pomyśleć też o marynowanej papryce, buraczkach, cukinii, pomidorowych sosach czy warzywnych sałatkach. Wszystko to pozwoli nam cieszyć się w zimie smakiem i aromatem sezonowych warzyw i owoców.
Najwyższy czas, by odszukać sprawdzone receptury mam i babć i do dzieła się brać!:-)
Pojawił się już Katalog Odmian Warzyw do uprawy w gruncie 2023 od firmy Hazera. Katalog obejmuje bogatą ofertę odmian warzyw polecanych do uprawy...
zobacz więcej
Firma Syngenta zaprasza na serię Konferencji Zimowych online, podczas których zaprezentuje znane i sprawdzone rozwiązania oraz nowości i promocje ze swojej oferty. Transmisje konferencji...
zobacz więcej
Japońska firma Agris zaprezentowała na targach CES 2023 robota o nazwie „L” wyspecjalizowanego w zbieraniu papryki. Laureat nagrody Innovation Award to maszyna, która...
zobacz więcej
Firmamy Hazera Poland, Biolchim, Biocont Polska oraz serwis warzywa.pl serdecznie zapraszają na webinarium: „Patent na MARCHEW”. Odbędzie się ono 11 stycznia 2023 o godzinie...
zobacz więcej