Zapraszamy: pon. - pt.: 7:30 - 17:00, sob: 7:30 - 14:00

Cukinia pyszna na różne sposoby

26 sierpnia 2016 Ciekawostki

Cukinia/kabaczek to odmiana dyni zwyczajnej.

To uniwersalne warzywo może mieć wiele zastosowań w kuchni każdego smakosza. Poza niekwestionowanymi walorami smakowymi, cukinia sprzyja przemianie materii, jest warzywem lekkostrawnym, zawierającym potas, żelazo i magnez oraz witaminę A, C, K, PP i B1 i beta karoten. Owoce cukinii nie kumulują metali ciężkich.

Cukinię można przygotować na wiele sposobów. Smażona, pieczona, grillowana, duszona zawsze zachowuje swój lekki smak.

Cukinia pysznie smakuje w leczo, nadziewana czy w postaci smażonych placuszków. O czym niektórzy nie wiedzą, można ją również wykorzystać do… ciasta :).

Nowości i wydarzenia w branży

25 stycznia 2023 Ciekawostki

Nowy katalog Hazery już dostępny!

Pojawił się już Katalog Odmian Warzyw do uprawy w gruncie 2023 od firmy Hazera. Katalog obejmuje bogatą ofertę odmian warzyw polecanych do uprawy...

zobacz więcej

19 stycznia 2023 Wydarzenia

Konferencje Zimowe Syngenta

Firma Syngenta zaprasza na serię Konferencji Zimowych online, podczas których zaprezentuje znane i sprawdzone rozwiązania oraz nowości i promocje ze swojej oferty. Transmisje konferencji...

zobacz więcej

12 stycznia 2023 Ciekawostki

Robot do zbierania papryki

Japońska firma Agris zaprezentowała na targach CES 2023 robota o nazwie „L” wyspecjalizowanego w zbieraniu papryki. Laureat nagrody Innovation Award to maszyna, która...

zobacz więcej

6 stycznia 2023 Wydarzenia

Webinarium „Patent na marchew”

Firmamy Hazera Poland, Biolchim, Biocont Polska oraz serwis warzywa.pl serdecznie zapraszają na webinarium: „Patent na MARCHEW”. Odbędzie się ono 11 stycznia 2023 o godzinie...

zobacz więcej