Zapraszamy: pon. - pt.: 7:30 - 17:00, sob: 7:30 - 14:00

Cukinia pyszna na różne sposoby

26 sierpnia 2016 Ciekawostki

Cukinia/kabaczek to odmiana dyni zwyczajnej.

To uniwersalne warzywo może mieć wiele zastosowań w kuchni każdego smakosza. Poza niekwestionowanymi walorami smakowymi, cukinia sprzyja przemianie materii, jest warzywem lekkostrawnym, zawierającym potas, żelazo i magnez oraz witaminę A, C, K, PP i B1 i beta karoten. Owoce cukinii nie kumulują metali ciężkich.

Cukinię można przygotować na wiele sposobów. Smażona, pieczona, grillowana, duszona zawsze zachowuje swój lekki smak.

Cukinia pysznie smakuje w leczo, nadziewana czy w postaci smażonych placuszków. O czym niektórzy nie wiedzą, można ją również wykorzystać do… ciasta :).

Nowości i wydarzenia w branży

16 maja 2024 Ciekawostki

Przystanek Papryka – w drodze do max plonu

Firma Hazera, która jest dostawcą nasion i odmian papryki do uprawy pod osłonami i w otwartym gruncie postanowiła rozszerzyć swój projekt „Przystanek papryka”. W tym sezonie projekt...

zobacz więcej

9 maja 2024 Ciekawostki

Margaretka

Dzisiaj w naszym cyklu przybliżającym charakterystykę różnych roślin nadszedł czas na margaretkę. Jest to rodzaj roślin z rodziny astrowatych znany też pod nazwą jastrun właściwy....

zobacz więcej

2 maja 2024 Ciekawostki

Mix Rzodkiewek od Hazery Najlepszym Produktem Roku

Mieszanka kolorowych rzodkiewek (AH Snack Vegetable Radish Mix), na wysiew których firma Hazera dostarcza nasiona, została wybrana najlepszym Produktem Roku 2023-2024 w kategorii...

zobacz więcej

25 kwietnia 2024 Ciekawostki

Burak ćwikłowy #profesjonalnie

Od maja tego roku serwis warzywapolowe.pl uruchamia projekt, w którym prezentowane będą wszystkie działania niezbędne do prawidłowej uprawy buraków. Projekt będzie realizowany w Małopolsce w gospodarstwie...

zobacz więcej